Immaculate: Elindeki potansiyeli hiçe sayıyor

Immaculate için tek düzgün tanımım bu. İyi bir film olacak, şaşırtacak ve çok seveceğiz diyoruz ama her defasında filmin kusurları gözümüze sokulduğu için, oyuncusuna kadar filmi ciddiye alamıyoruz. Immaculate de böyle bir filmdi benim için.

Bu hafta vizyona girecek Michael Mohan‘ın yeni filmi Immaculate, dindar bir Amerikalı rahibe olan Cecilia‘nın pitoresk İtalyan kırsalındaki uzak bir manastıra giderek yeni bir yolculuğa çıkması ve daha sonrasında gelişecek olaylardaki dehşetleri gözler önüne serdiği psikolojik korku filmi. Başrollerini bu ara gündemden düşmeyen Sydney Sweeney, özlediğimiz profesör Álvaro Morte, Benedetta Porcaroli, Dora Romano, Giorgio Colangeli, Simona Tabasco gibi bilindik isimler paylaşıyor.

Andrew Lobel‘in kaleme aldığı filmin yapımcıları arasında Sweeney‘in de bulunması filmi izlettirmek için büyük etken. Başrol oyuncusu olsa da, yapımcı koltuğunda görmemiz de gayet yerinde bir seçim. Immaculate aslında yeni bir film projesi değil. Sydney‘in daha popüler olmadığı dönemlerde rafa kaldırılmış bir film olan Immaculate, haliyle Sweeney‘in getirdiği popülerliğin ardından film raftan kaldırılıp filmin yazarı Lobel‘e ulaşarak senaryo hazırlık aşamalarına başladılar. Yönetmendir, destekçidir derken sonunda Neon’a satılan Immaculate, iyi bir film olacakken zayıf yönetim, sıkıcı diyaloglardan öteye gidemeyen bir çalışma olmuş.

Bu film kendini izlettiriyorsa Sydney Sweeney sayesinde. Yönetmen Mohan‘la daha önceden The Voyeurs için bir araya gelen Sweeney, keşke Mohan yerine başka bir yönetmenle çalışsaymış dedirtti. Filmin Lobel imzalı zayıf senaryosu, Yanlış oyuncu seçimi hiçbir şekilde bekleneni karşılamıyor.

Filmin özelinde sadece şunu söylemek gerekirse Sydney‘in modern sinemanın en iyi çığlık kraliçelerinden biri olduğunu kanıtladığı bir sahnesi var. O sahneyle filmi ayrı tutacağım bu yüzden. Sweeney daha çok korku film projelerinde yer almalı. O potansiyeli Immaculate ile verse de film 2024 filmleri açısından son derece yetersiz kalıyor.

Bekleneni veremese de, kusurlarına rağmen Immaculate görsel olarak çekici bir deneyim sunduğunu belirteyim. Yine de maalesef filmin psikolojik korkuyu yanlış yorumlamasıyla elindeki potansiyeli hiçe sayıyor.

Letterboxd: 2/5

Yorum bırakın