Nova Norda’nın yeni albümü üzerine

Yeni albümü Üzgünüm, Üzgün Diilim‘i yayınlayan Nova Norda‘nın şarkılarına bir bakayım istedim.

Hayranları tarafından merakla beklenen bir albümdü.

Albüm beklentileri karşılayacak mı?

Bence çoktan karşıladı. Bana Biraz şarkısından bu zamana kadar olan sürecini yakından takip ettiğim bir müzisyen Nova. Her şarkıda kendi çizgini bozmaması, bir önceki parçanın üzerine daha iyi bir materyal koyması buna örnek olabilir.

Albümden önce Nova Norda EP olarak Üzgünüm‘ü yayınlamıştı bildiğimiz üzere. Bu EP içerisinde en çok İstesen de sevemezsin ve Şerefine‘yi beğenmiştim. İstesen de Sevemezsin, sound’u ile öne çıkarken Şerefine parçasında sözler çok güçlü. Her yönüyle kendini dinlettiren parçalar. Elveda ve Yaktım ah bu defteri de dinlemesi oldukça hoş parçalar. Şu açıdan hoş; kırılmış bir kadının gözünden aktardığı sözlerin yansıyışı ben bu durumu en az Taylor Swift‘in söz yazarlığına bağlayabilirim. Bu karşılaştırmayı yaptığım için çoğu kişiye saçma gelecektir fakat ortadaki durum özetle bu. Nova‘nın kalemi her şarkıda daha da güçleniyor.

Albüm halinde bizlerle buluşan Üzgünüm, Üzgün Diilim, artık Intro ve Outro’da (sonunda sözlere sahip) oluşmak üzere toplam 10 şarkı yer alıyor. Albümün prodüktör koltuğunda Kaan Arslan, Arsan Salayfar, Ufuk Kevser, Zag Erlat ve Nova Norda oturuyor. Karma, BAS GİT, Bad Bitch ve PARDON! şarkılarıyla buluştuğumuz albümün ikinci kısmında ise en çok beğendiklerim PARDON! ile Karma oldu. Bu nefis intikamların albümlere yansıması benim açıkçası hoşuma gidiyor. Her zaman dinleyiciyi yakalamayı başaracak parçalara imza atan Nova Norda‘nın konserlerinde herkesin bir ağızdan söyleyecek şarkılarının şimdiden ezberlendiğine imza verip kaşeleyebilirim.

Bir sene önce buluşan ve hayranlarının da favorisi olan BAS GİT ise albümdeki yerini alarak göz kamaştırıyor.

Bad Bitch ise albümde en çok döndürdüğüm parça oldu. Bu ara diss’li parçalar ilgi odağıma girdiğinden Nova’nın bu parçası benim beklentimi epey karşıladı.

Albümün temeline baktığımızda bence tamamen kadın dinleyicilere odaklı bir iş olduğunu söylemek mümkün. Biz kadınlar maalesef erkekler tarafından o kadar çok kırılıyoruz ki, bu sözlerin bir kadından çıkması her şeyi özetliyor aslında. Albümün sound’unda rock-rap-alternatif karışımlar mevcut. Şerefine parçasından sonra tamamen rock soslu bir albüme imza atabilir ve bu kırılganlığının Norda özelinde son olacağını düşündüğüm Üzgünüm, Üzgün Diilim albümüyle üzüntülerinin iyileşmesine yardımcı olduğu defterini kapatabilir. Tabii yine biz konserlerde Şerefine, Bas Git, Bad Bitch, Karma, Pardon‘u dinleyelim, gerekli diss’leri hep birlikte atalım. Kesintisiz dinlenecek Nova Norda‘nın yeni albümü için tebrikleri ileteyim kendisine.

Yorum bırakın