Burak Güven’in ilk albümü: 18

Sonunda solo olarak albüm çıkaran müzisyenlerden birisinin Burak Güven olması, 2024’e bize hediye edilen en iyi müzik olayı olduğunu söyleyebilir miyiz?

Söyledik bile.

mor ve ötesi‘den Burak Güven‘in solo projesi Muganni‘nin ilk albümü 18, 18 Nisan günü dinleyicileriyle buluştu. 12 parçanın yer aldığı albüm, kendisinin sesini sevdiğimizden bizleri oldukça mutlu eden Burak Güven‘in en özel albümü oldu belki de. Nedendir bilinmez, albüm çıkaracağı haberini kendisi takip etmediğimden Buzdan Kılıçlar parçası çıkmadan önce bir arkadaşım aracılığı ile öğrendim. Bendeki bu sevinci tarif edemem sanırım. Açık konuşmam gerekirse çok eskiden sık mvö dinlerken, kendisinin yazdığı ve söylediği parçaları genel mvö şarkılarından daha çok seviyordum. Burak‘ın bu eşsiz sesiyle zaten albüm yapması için çok geç kalmıştı. Neyse ki bugün baktığımızda 12 parçayı sadece Burak Güven‘in sesiyle dinleyebiliyor olmak çok özel bir duygu.

Kendisinin heyecanı daha başkadır tabii.

Şarkıcı, şarkı söyleyen kimse anlamına gelen ve uzun süredir bu ismi kendinde kullanan Burak Güven‘in Muganni isim seçimi ve solo albümünü kendi ismi yerine Muganni mahlasıyla yayınlaması da oldukça hoş bir seçim olduğunu belirteyim.

Rakun Müzik etiketiyle çıkan albümün söz ve müzikleri Burak Güven imzası taşırken, kayıt ve miks’te Baran Göksu, Mastering’te Ahmet Gökhan Coşkun‘un üstlendiği 18 albümünün prodüktör koltuğunda Burak Güven ve yardımcı prodüktör olarak Barak Göksu oturdu.

Albümün geri vokallerine eşlik edenler ise yüzleri oldukça güldüren isimler: Özge Fışkın, Koray Candemir, Harun Tekin, Serkan Çeliköz ve Yağmur Efe Güven yer alıyor.

Konuk müzisyenlere baktığımızda albümde Mert Topel, Ozan Musluoğlu, Mert Can Bilgin, Aksel Coe, Barış Doğukan Yazıcı, Bulut Güven, Hasan Dağlar, Burak Ayrancı, Burak Kayan ve mor ve ötesi‘den Kerem Özyeğen katkıda bulundu. parça kaynakları için

Albümden Sen ve Ben, Buzdan Kılıçlar, Makinalar, Sabah, Kimseye Kalmaz öncelik olarak radarıma giren parçalar. Müzikal açıdan olgun ve etkileyici sözlere sahip olduğunu düşündüğüm bu parçalar geniş bir duygusal yelpazesine sahip.

Burak Güven‘in sizi çepeçevre sardığı 12 parçalık 18 isimli albüm uzun bir süre konuşulacağına benziyor. Albümün arkasındaki isimlere baktığımızda bile müzikal kalite açısından kendini belli ettiren bir çalışma var. İyi bir hikâye anlatıcısı olduğunu düşündüğüm Burak Güven‘in bu ilk albümü kendisi kadar biz sevenler için de yeri çok ayrı olacak.

Ben susayım, Burak Güven anlatsın diyerek Muganni‘nin ilk albümü ve albümdeki şarkıları tanıtan 20 dakikalık kısa filmini aşağıya bırakıyor, kendisine bolca tebriklerimi gönderiyorum. Yolu açık olsun.

Yorum bırakın