Abigail: gösterişli kan festivalinizi tebrik ederim

Abigail… filmin içine nasıl girdiysem bir an bile sıkmadı beni. Finale kadar sıkmayan bir anlatımı olsa da karakterlerin üzerinde biraz daha durulmasını isterdim. Bu haliyle bile ortada şahane bir seyirlik mevcut. Melissa Barrera resmen şov yapmış. Diğer isimlerin performanslarını da beğendim. Barrera ile birlikte Dan Stevens şimdiden favorim. 

2024’ün bana göre iddialı filmlerin arasında rahatlıkla yer alacağı Abigail, 19 Nisan’da vizyonda. UIP Türkiye ve Biletini Al ortaklığıyla gerçekleşen vizyon öncesi özel gösterimle izlediğim filmden hayran olmuş bir şekilde ayrıldım.

Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett ile yapımcı Chad Villella‘dan oluşan ve Radio Silence olarak bilinen ekip, kadın odaklı korku filminin gişede büyük kâr edeceğini umuyor. Yönetmenlerin önceki projesi olan Ready or Not‘ın devam filmi olmasa da Abigail‘deki benzer sekanslarla selam gönderilmiş. Kendileri aynı zamanda Wes Craven‘sız son iki Scream filmlerinin de yönetmeni.

Universal Pictures imzalı Stephen Shields ve Guy Busick‘in kaleme aldığı filmde; Alisha Weir, Melissa Barrera, Dan Stevens, Kathryn Newton, Angus Cloud, William Catlett, Kevin Durand, Giancarlo Esposito ve Matthew Goode‘den oluşuyor. Son dönemin gözde isimlerinden Melissa Barrera‘nın parladığı Abigail‘de oldukça nefis bir oyunculuk ortaya koyarken, 14 yaşındaki genç aktris ve şarkıcı olan Alisha Weir‘in özellikle Barrera ile yakaladığı uyum filmde bolca hissediliyor.

Film; bir grubun, zengin ve güçlü bir adamın 12 yaşındaki kızı Abigail‘i (Weir) kaçırıp korumak ve ödüllerini almadan önce onunla yalnızca 24 saat boyunca devasa bir kırsal malikanede kalmalarını anlatıyor. Bu ekibin patronları olan Lambert (Giancarlo Esposito), ekibe takma isimler verir. Filmde karakterlerin hiçbir şekilde gerçek isimlerini ve gerçek hayatlarını bilmeyiz. Sırasıyla Joey (Barrera), Frank (Stevens), Sammy (Newton), Dean (Cloud), Peter (Durand) ve Rickles (Catlett) ile tanışıyoruz. Bu ekip, geceyi rehineleriyle birlikte geçirip paralarını alacaklarını zannetmesiyle masum olan Abigail‘in Joey’e başlarına geleceklerden dolayı üzgün olduğunu mutsuz ve kederli bir şekilde bildirir.

Filmin aşırı gösterişli kanlı sahnelerin içermesi benden geçerli not almamı sağladığını belirtmeliyim. Genç Abigail‘in neler yapabileceğini anladıklarında her şey için biraz geç kalmış oldukları yetmiyormuş gibi, ekibin kaldıkları malikane özel olarak kilitlenir. Joey ve arkadaşları bu malikanede yalnız kalıp kendilerini savunmak durumunda neler yapabileceklerini konuştuklarında vampirler hakkında bildiklerini düşündükleri sahneler filmin tam komedi noktası. Film, bu eğlenceli görüş alışverişleri yönüyle izleyicisine beklentiyi veriyor. Komediden sıyrılan film, korku açışından tabii hafife alınmaz. Hayatta kalmak için ekibin Abigal‘i öldürmesi gerekmektedir. Ben, filmin içine alan hikâyesini sevdim. Karakterlerle direkt tanışıyoruz. Olayları uzatmadan gelişmesi bu açıdan bile beklentileri karşılayabilir. Giriş yazımda da belirttiğim gibi, bu karakterlerin gerçek kimliklerini daha çok detaylı öğrenebilseydik bir nebze o bağlantı izleyiciye geçirilebilirdi. Bazı kusurlarını görmezden geldiğimizde izlemesi son derece keyifli bir iş ortaya çıkmış.

Yazımı bitirmeden önce, Ready or NotScream ve Abigail  gibi örneklerle Radio Silence ekibi için günümüzün en iyi çalışan korku film yapımcıları olarak konuşulmayı hak ediyorlar. Kan ve mizahla soslanan Abigail, 2024’ün en başarılı filmlerinden.

Euphoria dizisindeki Fezco rolüyle bilinen Angus Cloud‘un Abigail‘deki performansıyla kendisinin ölümünden önce yer aldığı maalesef son film çalışması. Huzur içinde uyusun.

Biletini Al ve UIP Türkiye’ye davetleri için çok teşekkür ederim.

Letterboxd: 4/5

Yorum bırakın