Vera’nın yeni albümü İkinci Baskı üzerine

Vera… Son dönemin en üretken gruplarından biri olduğu aşikâr. Etnik dokunuşlarıyla, günümüz tüketim dünyasında kalıcı olmaya aday işlerini ortaya koyarak dinlemesi birbirinden keyifli çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

Yeni albümlerini dinleyicileriyle buluşturan Vera‘nın keyfi ise oldukça yerinde.

Vera‘nın yeni albümü İkinci Baskı, 1 Mart tarihinde yayınlandı. İçlerinde Emre Aydın ile Şenceylik‘in yer aldığı 10 şarkılık albümde, öncesinde çıkan Bir Yangının Külünü dinlemiştik ve çok beğenmiştik. Albümde Burcu Güneş‘in ilk albümünde yer alan ve Vera‘dan dinleme fırsatına eriştiğimiz Aşk Yarası (Gel Geleceksen) yorumunu da görmemiz mümkün.

Albümden önce…

Vera ile Bir Yangın Var albümü kapsamında yapmış olduğum sekiz sene önceki röportajı okuyunca çok tuhaf hissettim. O dönem çoğu grupla röportaj yapmak için uğraşırken bir yandan da insanlarla röportaj iletişimimi kendimce geliştiriyordum. O yıl yaptığım en samimi röportajlardan biriydi. Vera‘nın 2012 yılında yayınladığı 5 şarkılık Vera adındaki EP albüm, 2013 yılında çıkan akustik parçaların bulunduğu Boş Zamanlar, 2016 yılında Bir Yangın Var, 2018 yılında Karşının Hikâyesi ve onun üzerine yayınlanan tekli çalışmalarıyla ortaya hoş üretimler çıktı. Bir Yangın Var‘ın bendeki yeri ayrıdır. O yıl Türkçe albümler arasında abartısız en çok döndürdüğüm albüm olabilir. Bu yıl albüm yılı diyerek İkinci Baskı‘yı sizlere takdim edelim.

Gelelim İkinci Baskı’ya…

Öncesinde Hayaletler, Göç ve Bir Yangının Külünü parçalarını buluşturan Vera‘nın yeni albüm heyecanını sosyal medya üzerinden paylaştıkları haberleriyle takipçisiydim. Hayaletler parçasında Emre Aydın ile düet yapan Vera‘yı tebrik etmek lazım. Emre Aydın çok özlettirmişti kendini. Hayaletler sayesinde bu sound düzeyinde keyifli bir çalışma ortaya çıkarılmış. Gerek sözler, gerekse müzik samimi bulduğum bir düet oldu benim için.

Vera, yeni albümünde Bir Yangının Külünü ile Aşk Yarası parçalarında kendi yorumunu kattı. Çok samimi olan bu iki çalışmaların arasında en çok Aşk Yarası‘nı beğendim. Uzaklardan gelen bir misafir gibi. Burcu Güneş‘ten de dinlemeyeli epey zaman olunca Vera sayesinde bu nadide eseri hatırlamış olduk.

Albümden İkinci Baskı, Yalnızlık, Vesikalık, Hayaletler, Göç, Köpek, Yakın Evin, Feza söz ve müzikler Vera üyeleri olan Arel Koray Nalbant, Dünyacan Yılmaz, Canberk Karademir ve Mustafa Şarbak imzalı. VHS stüdyosunda kaydedilen albüm, önceki parçalarda da olduğu gibi prodüktörlüğünü Arel Koray Nalbant üstlenirken, mastering Güven Ersoysal tarafından yapıldı.

Vesikalık, Köpek ve Yakın Evin, şimdiden radarıma aldığım ve bir süre de sık sık dinleyeceğim yeni favorilerimin arasına girmeyi başaran parçalar. Albümü yazmak için uzun bir süre bekledim ki şarkılarla iyice kaynaşayım. İlk dinlemeyle bırakılacak parçalar değil. Hem söz hem de prodüksiyon kalitesi açısından bakıldığında İkinci Baskı, Vera‘nın üstüne daha iyisini koyarak oluşturduğu leziz bir albüm.

Albümün tanıtım konseri, aksi bir şekilde hastalığımın peşimi bırakmadığı o haftaya denk gelmişti. Umuyorum bir sonraki Vera konseri yakalarım diyerek sizlere yeni albümleri olan İkinci Baskı‘yı dinlemeniz için bağlantıyı aşağıya bırakıyorum. Dinleyeni bol olsun.

Yorum bırakın