Imagine Dragons’tan yeni parça

Beklenen yeni Imagine Dragons parçası 3 Nisan tarihinde yayınlandı: Eyes Closed.

Son dönem yine Imagine Dragons‘a sarmışken üstüne yeni şarkı gelmesi kendilerini dinleme oranımı daha çok arttırdığını söyleyebilirim. Instagram’da gezinirken karşıma bu fotoğraf düştü. Dedim, kesin yeni albüm. Bu yıl birçok yıldız yeni albümlerini yayınlayacak. Imagine Dragons‘tan da yeni albüm gelirse müzik açısından nefis bir yıl olacağını düşüncesindeydim. Şöyle de bir şey var ki, hiç sekmez; Instagram gönderiler bir arşive atılır, ardından gelecek single, albüm duyurusuna dair 3-4 gönderi, bende de o beklenti oluştu haliyle. Sonraki paylaşımlardan anladım ki, bayağı şarkı geliyor. Şarkıya da kabulüz. Parçanın adı da Eyes Closed olarak açıklanınca bu beklenti beni bir tık heyecanlandırdı.

Imagine Dragons‘ın son albümü Mercury Act 2 ve 2021’deki Act 1 ile birleştirdikleri çift albümün üzerinden iki yıl geçmiş inanılır gibi değil. Grup son birkaç yılının çoğunu konserlerinde geçirdi. Geçtiğimiz yıl Starfield soundtrack’i olacak Children of the Sky ve Las Vegas konserinden oluşan belgesel ve konser albümü ile aktifliklerini koruyorlardı.

Eyes Closed için twenty one pilots‘ın (klişe ama) maaşlı yönetmeni sayılabilecek Andrew Donoho ile çalıştılar. Kanımca Matt Eastin ile devam etselerdi, daha anlamlı bir müzik videosu çıkabilirdi. Joseph Kahn‘a da razıyız.

Grup şu an yola 3 kişi devam ediyor. Grubun bateristi Daniel Platzman‘ın sağlık durumlarından ötürü gruba ara verdiğini öğrendik, umuyorum en kısa zamanda geri döner. Bu sebeple de klipte yer almıyor.

Parçayı ilk dinlediğimde (tanıtımlarında bilerek kulak vermedim çıkınca dinlerim gibisinden), beni hemen yakalamadı. Bunun böyle olacağını biliyordum çünkü ben ilk dinlediğimde Bones ve Enemy‘i reddetmiş, bu parçaları şu an deli gibi dinlemekteyim. Kendimce şov yaparak bu iki parçayı çok seviyorum anlayacağınız. Eyes Closed, başta yakalamadı. Her zaman müzik videosu ile dinlemek gerekiyor, bunun da olumlu bir etkisi var. Dün akşam üst üste kendini dinlettirdi, sabah ofise giderken 3-4 kere tekrarlayınca, üzerinden biraz zaman geçerse Enemy havasını yakalayacak bir parça ortaya çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Parça, biraz rap-rock, yarı alternatif, önemli kısmı ise dubstep ile harmanlanan bir sound ortaya çıkmış. Bu sound düzeyinde bir albüm gelecekse kesinlikle Mercury albümünün daha da üzerine çıkacaktır diye düşünüyorum. 2017 sonrası Imagine Dragons‘ın müziklerindeki güçlü değişiklik, sözlerin daha anlaşılır olması sayesinde çıtayı oldukça yükseltmeyi başardılar. Öyle bir yükseliş yaşıyorlar ki, böylece yeni parça Eyes Closed ile çok daha fazlasını yapacaklarının altını çizdiler. Akılda kalıcı, bunun formülünü grup çok bariz bir şekilde tutturuyor.

Yorum bırakın